Wednesday, 8 August 2012

Creating Logo Merdeka 55 2012


salam..

macam kita suma sudah maklum sangat..kita dah nak hampir menyambut sambutan malaysia kita telah 55 tahun kita tidak berada dalam jajahan...yuhuu..malaysia merdeka..!!

kita pun kena merdekakan minda kita..

oleh itu..setiap tahun akan keluar satu logo untuk sambutan kemerdekaan..so..sebagai bakal pereka grafik..ika jugak terasa bahang kemerdekaan ni selain rasa bangga menjadi rakyat malaysia ini..

disebabkan itu..ika kena design satu logo..tujuan dia nak asah kreativiti student je..

dan hasilnya..

diatas adalah salah satu tugasan ika..ni belum sepenuhnya siap..ada lagi yang nak diperbaiki..tak siap lagi pon nak letak sini..^,^


sila komen ye..^,^

Wednesday, 13 June 2012

wwf..typo experimental..

salam..^,^


                       


nah..tah chohme pong..-,^

Saturday, 14 April 2012

esparimental ku..

.....

..chucky chocky for you..


inspired by BRIDE of CHUCKY


soon..soon..

Sehari di Kenduri Kesyukuran Amin..

salam...!!

lamanyaaaaa...rasa tak megapdate..kannn...?ika kembali dgn pic dari kenduri kesyukuran famli Amin a.k.a future husband cik wani..dorang ni member skolah ika..still kamcing cm dulu..

pergi dijempot pulang dihantar..haha..klau mkn kenduri tipu xsdap..mkn free..sedap la..tak gitu..?

time nak blek baru smpatt snap..muka masing2 da mengantok n berminyak tahap leh goreng ikan 3x..

terbalik la pulak..senaman leher la ye..^,^..abaikan latar belakang 2..

ika dan cik wani disinari nur..haha..
pic tuan punya kenduri tak sempat snap..rumah amin ni dekat Balik Pulau yang fames dgn Laksa Pokok Janggus n durian tuu..

^,^

Friday, 23 March 2012

untitle..

salam..^,^


demam exam bkal berakhir..^,^

salam jumaat..utk kaum adam..


soon..soon..^,^

Wednesday, 21 March 2012

★ Pabila Angelina Jolie menjadi KATON..! ★

salam..^,^

satu..!!


dua!!
tiga!! siap..!!


yey!!berjaya trace daa..hehe..mcm xjd sgt kn..?1st time trace org ok laa..^,^
apa pendapat anda...?

esok exam mlm ni  masih bersenang2 lg..hehe..^,^



Monday, 19 March 2012

ciken chop KUAH BANJIR satu..!


salam..^,^

tak percaya dgn title..?tgk bwah ni..!

..

...

....

......

........

...........


rm 8..ermmm...hehe..apa kta anda...?

soon..soon..^,^

Friday, 16 March 2012

Nak Sexy Look..?❤

salam..

cak..!!hehe..sori yee again..ika hilang kejap timbul kejap..macam chips more.kejap ade kejap tak de..ika agak bizi..tp rindu giler nak update..

sori adik kecik princess ni coz tak sempat join segmen..tp thank dear tag akak ye..?

berbalik ke title entry kali ni..nak nampak seksi..??tak payah buka sana sini..tempek je kt muka..

ni cita sal facial mask yang kiut miut je packaging dia..

time jln2 sementara tunggu abah dtg ambil balik class ternampak kotak pink cumil mengamit2..sekali pandang terus grab..entah apa function pon tak tau main beli je tempek kat muka ni..hehe..

nama dia sexy look duo lifting effect berries & yogurt ear lobe mask. 

cumil kan..?pink lak tuu..auuww..girly tol..

boleh sangkot kat telinga..hehe..




ni pack dia yang kanan tu stiker free..stiker pon kawai,..^,^


price : rm 30++ ika dah lupa lak beli berapa..1 box ada 10 keping.

function : whitening, oil regulation, improves skin texture, firm up.

bestnya : wangi bau strawberry..pastu sheet mask ni sempoi la..siap leh sangkot kat telinga untuk dapatkan effect v shape tu..dah sangkot tak la jatuh kan..?tapi sebaiknya pakai time nak tido baring tu..lg best kalau letak dalam peti ais sejokkan..fuhh..lepas pakai tu skin rasa lembut, lembab, cerah dan muka nampak bentuk v..serius..

murah dan best..

ada lg dua jenis kotak biru untuk collogen dan kotak hijau untuk honey..kot..heehee..



ika akan kembali sekerap mungkin..rindu kwan2 blog..^,^

Sunday, 26 February 2012

Internet dan Manusia saling Memerlukan..✔

salam..^,^

apa kabar..!

finally..,ika dpat online pakai lappy..ceritanya cam ni..

ika punya bokban telah dicincang putus oleh makcis sbab guna tp tak bayar..haha!!anda2 semua jangan buat macam ika ok..?so decided bayar dan nak stop teros..

ika dah lama tak update and jln sana sini..sorry sangat bagi yang tag..ika bukan tak nak join..pakai tab kecik lak nak update n tak puas..

ni nak cerita sikit..ika pakai internet dari tab cucuk usb dekat lap..so..dua2 leh pakai internet..tab dan lappy..lega betol..kesian ika baru je tau..

susah betol kalau lappy tak da internet..mmg nak buat assginment susah..apa2 pun terima kasih tab..huhu..

tah  pape je ika update kan..bohsan kan..hehe..^,^

Monday, 20 February 2012

untitle..

salam..^,^

when u get attracted to someone, u realize what is love..??
but, when that someone starts avoiding u..
u realize what is life..


Saturday, 11 February 2012

My 1st Brownies ♨

salam..

suma sihat ke..?semlm ika terlapar makanan berunsurkn choc..so ika pon buat la brownies..

huhu..alhamdulilah..bleh la..rasa sungguh choc moist2 lak tu ..aduss..suka2 ..tp termanis skit..maklom laa 1st time buat ni..

dpat 1 tray tapi hari ni dah habis..hehe..

ni ika snap pkai tab 7.0 plus cam dya 3megapixel je..tp ok la..cam ade noise2 kit..

tarrra..!!◕‿◕
potong cumil2 letak dlm bekas..
closed up sikit..^,^
done..◕‿◕

Friday, 10 February 2012

Petua Mudah Untuk Serikan Wajah..^,^

salam jumaat..^,^

bagi umat islam ini ada beberapa petua yg sgt2 simple..tak memerlukan apa2 bahan..insyaallah..^,^

◕‿◕serikan wajah..
amalkan setiap pagi selawat ke atas Nabi sebanyak 3x sebelum mencuci muka dan sapukan air itu pada muka..insyaallah leh menyerikan wajah.

◕‿◕awet muda
semasa berdandan pagi baca selawat ke atas Nabi dan raupkan kedua belah tgn ke muka berserta niat diindahkan seperti Nabi  Yusuf..amalkan setiap pagi..

selain tu..bg sesiapa yg suka sgt2 air manis ni..nikmat sgt kalau minum..tp kalau boleh bertukar le ke air putih sebab air putih mampu membuang toksin dlm bdan..menjaga kecantikan kulit nanti kulit nampak lembab2 je..pastu boleh membakar kalori dlm badan..ika pon tengah dapatkan 8 gelas air putih sehari



tata..^,^

Tuesday, 7 February 2012

Hadiah Terlepas..^,^

salam maulidur rasul..^,^

syukur ke padaNya telah memberi ika semua ini pada hari lahir ika...

ika dah buka hadiah2 tu..hadiah dari mereka yg disayangi..hehe..ika dah bersyukur sgt dpat kasih syg yg tak berbelah bagi..didikan agama..pendidikan yg baik..buat ika selama 20 tahun di bumi pinjaman Allah s.w.t.. ^,^

ni antara hadiah2 yg ika dpat..^,^



bola2 magic ni bila pusingkn ada lgu2..^,^

hadiah ika dpat suma cumil2 kiut2..sgt2!!!ika ska sgt2!!

actually ika dpat sebijik kek yg cumil gan sedap da licin daaa..dari member bek ika dua org tu masa hang out gan wani gan ima ni..ika ada snap cuma tak pakai cam ika..hehe..psstt..bila nak bg pic..?

ika mmg teringin sgt2 nk guna fone yg screen touch ni..mimpi jd kenyataan abah belikan..dpat la ika merasa tab ni..hehe..hamsamidaa famliku dan semua tersyg..!^,^



bg sesiap yg pro sal tab ni..tlg beri tunjuk ajar..soon..soon..^,^

Sunday, 5 February 2012

the story of us - second giveaway

salam maulidur rasul semua...

ika nak join GA..hehe..cam biasaa ika join ni ditag oleh........(try imagine da sound suspen)..adik deeya cumil!!!!thanks dear..^,^

ika..baru g mlwat blog deeya..sampai2 je sesat jln coz deeya dah tukar rumah baru rupanya..hehe..cntek jee rumah bru tu..dah upgrade g banglo dah ni..hehe..

ok back to the point..GA ni dianjurkan miss neyshak gula-gula-pelangi..yg bermurah hati..^,^..GA ni best adiah pon best..syarat simple sgt2..^,^


ada gitar tuuu..^,^..anda2 suma..jom la join..ye..

klik kt sini sweet2 sumee..

ika tag.....

nysa baby bum
mimie michiko


selawat ke atas Nabi..soon..soon..^,^

Saturday, 4 February 2012

Soal Jawab Lagi Dari Emilya..^,^

salam..

hui..hui..hui..^,^..ika jln2 td jumpa lg kertas soklan yg perlu diberes..hehe..

kali ni ika ditag oleh adik FROM PERAK WITH LOVE...nanti korang buat lawatan daerah ke daerah jln lupa mlwat blog ni skali ye..owner blog ni namanya Emilya..

ika bukan pe..cam best lak jwb2 soklan ni..tp ika xpndai sgt nk jwb..huhu..^,^


1) Kau rasa kau baik tak?
tgah usaha ke jln itu.hehe..

2) Pernah main ayor hujan? Ada kesan apa-apa tak?
penah..kesan dia baju basah gan sejok..

3) Apa reaksi korang bila ternampak laki hensem?
erm.entah..^,^

4) Korang pernah terkucil dalam seluar tak? haha :D
seluar pee..haha..

5) Makan best tak? Kalau best, apa yang kau suka makan?
nikmat dunia tu..semua sumbat..

6) Kalau masuk rancangan moneydrop, kau rasa boleh menang tak?
tak kot..sebab susah nak yakin pada diri..

7) Apa pengalaman paling pahit getir kau? cer cite sikit?
nanti la cite kang ramai tak leh tido mlm ni..huuuuhuuuu...

8) Siapa orang yang paling anda sayang?
keluarga ika...

9) Orang kata taik hidung masin. Betul ke?
betol la.tuu..ce rase..^,^

10) Apa pendapat kau dekat orang yang hipokrit ni?
ermm..ermm...ermmm...tak da pengalaman gan org cam tu..

11) Ada adik beradik umor 17 tahun? Ada no phone tak? haha 
haha!!xde!^,^


update..update..!!^,^

Jawapan Untuk Soklan Deqla

salam...

fuh..!lama rasa tak update n join mcm2 ni..huhu..sorry sgt bg yg jemput ika join tp ika lambat nak join..ampun2..hehe..

lagi 1 ika nak ucapkan berbyk terima kasih kpda suma yg wish besday kt en3 lepas..maseeeehhhh..!suma!!!

sekarang ika nak join soal jawab ala2 wartawan tuu..dari Mrs Deqla..hehe..korang nanti jln2 yee..cumil je org nye..^,^

soklanyaa adalah bergini..cam best je..


1. Makan berapa kali sehari?
ika mkn 3 kali kot..asal sempat je mkn la..hehe..

2. Antara MC'D dan KFC yg mana paling digemari?
KFC kot..coz nk jd cam upin ipin..hehe..betol3..^.^

3. Suka shopping baju? atau kasut? yg lain sila nyatakan.
baju..beg..kasut..erm..SEMUA!!!(bernada tamak)

4. Bahagian tubuh badan mana yang paling disukai?
semua..nanti bahgian lainn jeles xsuka dorang..^,^

5. Sikap baik yg ada dalam diri?
mudah kesian..kot..

6. Tabiat yg susah ditinggalkan?
lambat nak bersiap..^,^

7. Bila tarikh nikah? bg yg single, bila planning nk nikah tu?
erm..tak pasti lg..hehe..

8. Barang idaman yg msh blm dimiliki?
kereta Mr.Bean..

9. Harta yg ada hasil titik peluh sendiri?
hehe..cam xda je...xda lg kot..^,^

10. Kali terakhir tgk wyg dan movie apa?
ombak rindu..sob..sob..

11. Siapa nama penuh husband/future husband?
^,^


pesanan hikmat masyarakat:  BAUCER 1 MALAYSIA RM200, BERBELANJALAH DGN BIJAK..^,^

Wednesday, 1 February 2012

Hari Jadi Terlepas

salam..

apa khabar suma..!!arap2 suma sihat.....hehe..dah beberapa hari ika tak pegang lap ni....

sem baru la katakan..minggu 1st mmg cam kalot sikit..sem ni syukur sgt ika class isnin,selasa dan rabu tp sehari dua class..pun....

cam sem lepas 5 days a week..pnat..sgt..huhu..ika minta maaaf lama tak buka and update...ceeewaahh..ade ke org tunggu2 nak baca pulak..?^,^

tanggal 31 Jan dah lepas..merupakan genap la gadis yg bernama NUR AFIQAH putri kepada pasangan Abdul Halim dan Aznah  telah berumur 20 tahun..

tidaaakkkk!!!masok 20 daa..hehe..

alhamdulillah..ika diberi kesihatan yg baik dari-Nya sepanjang 20 tahun ni..xda la yg kronik2 tuu..dan dikelilingi org yg sentiasa menyayangi ika..^,^..

tahun ni ika sambut dekat kolej jee..best gak asal jln je org wish..hehe..


menu sebelum class mula..cheese brownies dya best!!^,^secreato recepia..

sruupppp..^,^

menu lepas class..kentukia fried ciken..^,^
teruja buka adiah....suka sgt2 benda ni..

dari semua yg tersayang..^,^
terima kasih semuaa!!

nanti ika da buka hadiah2 ni..ika update lg..hehe..rasa mcm ada lg 1 hadiah nak dpat je..^,^

soon..soon..^,^

Sunday, 29 January 2012

Selamat Tinggal Cuti..

salam..

dah nak masuk sem baru..kebizian bakal melanda..^,^


soon..soon..^,^

Saturday, 28 January 2012

Terperasan..

salam..

mcm yg lain tahu setiap jumaat sekarang ni ada balek da RAJA LAWAK MUSIM 6..hos sama gak..mantopss..

kat sini ika bukan nak cite sal hosnya a.k.a jozan tu..hukhuk..

actually ika terperasan satu kumpulan ni...ahli dia..cam familiar je..

ika ni pengemar tegar cite running man kat estro 393 tu..kalau korang pon tgk running man korea + raja lawak musim ni korang nanti akan perasan ada muka sorang ahli kumpulan ketupat ni cam sama gan pengacara program korea ni..

ni ha ika letak pic dorang..anda2 tolong nilaikan ye..tah2 ika perasan sorang2 je..hehe..
pic blur kit..raja lawak still baru so susah nak kodek-kodek pic peserta dia..

by miss google

p/s pengemar running man: kalau rajin cari la video raja lawak ni..tgk blek..^,^

Friday, 27 January 2012

Penghulu Segala Hari

salam..

sumber miss google

                                                                                                                             selamat menunaikan solat jumaat..^.^

salam..^,^

Exclusive Giveaway by Niena Sofea

salam..

GA kedua utk rini..hehe..

hari tu tuan punya GA ni ajak ika join..iaitu..mizz niena sofea..

coz dikenangkan..line tenet yg lemah lembut sgt2 ni..membuktikan penantian itu satu penyiksaan ika postpone dulu..sori niena..hehe..

bokban ni time memalam laju plak dy..otometik la ika jd burung antu..bukan hantu k..?

GA ni khas buat kaum2 hawa..coz adiahnya lebih cenderung kpda gegurl k..?

ohsem nye GA ni..da 51 HADIAH..!!!!

cam GA yg lain gak..da a few step korang kena follow utk join..
ta de sampai berpeloh kot ika asa..hehe..

sampai 1 JUNE 2012 GA ni jln..


 gegurl suma so..pe tunggu lg..jom join..
bg meriah..huhu..

kalau korang nak join klik sini ok...?

korang sgt2 dialukan mengetag mangsa seramai yg boleh.."sebab hadiah byk.."kata niena..

ika tag..
soon..soon..^,^

GA : I Want Makeover Blog by Nanalee

salam..
ape kabar sume..sekarang sesi join segmen..hehe..kalau tak silap ika smlm adik ni..nysa baby bum ni mengetag ika..thanks nysa..^,^..

GA ni dianjurkan oleh blog nanalee..yg baik hati..^,^

kalau dah masok GA yg free cini korang mesti nak tahu gak adiah kan..adiah dia adalah..........

full edit template untuk dua org....best kan..dah mls2 nk edit..dpat adiah camni ok gak..huhu..


jom join ramai2...!
korang klik sini untuk langkah selanjutnyee..k..?
tarikh tutup....20 Mac 2012-12 am-

mangsa tag ika adalah..p/s: kedua2 ni adalah blogger yg baru cam ika..jemput2 la..ke rumah dorang..^,^

done..^,^

Tuesday, 24 January 2012

Kedukaan Dalam Kegembiraan..

salam..
pernah tak.........?










bahaya kan..tandas a.k.a jamban ni..jenis camna pon kalau dah nak jadi..jadi gak..ngeri kan...?
tapi yg ni tak berapa nak ngeri..yg betol punya sgt2 ngeri..
apa komen anda..^,^

Saturday, 21 January 2012

Segmen TERJAH BLOG TINGKATKAN TRAFIK

salam..
halu..halu..ika nak join segmen yang dianjurkan oleh cik yuyue ni..ika ditag oleh pincess kecik ni..so anda2 yg lain pon join gak ye....eh terima kasih untuk sume yang sudi follow blog ika yg tah pape ni..hehe..terima kasih byk2 ye..^,^

kalau korang join insyaallah...akan meningkat cam gini..^,^
syarat2 simple je..klik sini yeee..
sampai esok je..AHAD 22 JAN 2012

ika tag utk sumaaa..org..^,^
selesai..^,^

Thursday, 19 January 2012

Si Domo..

salam..

lately..terdapat kewujudan satu karekter katun jepun sekali g mendapat tempat di dlm koleksi2 watak katun selain hello kitty..shin chan budak nakal..doremon..n  byk g..namanya si domo-kun..sekarang g mana je..mesti dijual..ika tgk domo ni ramai org suka termasok la adik ika..ika tak la sgt..boleh2 je..kalau kler pink ika suka..hehe..

ni ika nak tunjuk pic adik ika punya case fone di spray gunakan set menyembur cat kereta tuh..kalau diamati betul2 ada bling-bling a.k.a kilat2....huhu..pakai cat kereta lak..fone adik ika ni samsung corby yg 1st edision lg tu..so susah sgt nk jumpa casing yg ada watak2 katun ni..

                                 spray by: abg amy a.k.a senior staff


nampak kan da mcm bling2 tu..^,^..bling2 tu..dlm bahasa kedai cat..bling2 tu dipanggil crystal..actually ada byk jenis..diamond la,pearl la..mettalic la..harga dia pon tak sama..makin cantek makin mahal la..hehe..


soon..soon..^,^

Tuesday, 17 January 2012

Yang Lama Hidup Kembali

salam..

Sedar tak lagu2 40s,50s dan byk lg s tu....mcm jenis-jenis lagu country tu?best2..santai  je....ika mmg jatuh cinta habis dgn lagu2 cam ni..huhu..

enjoy lagu ni..best..^,^

connie francis stupid cupid '50s
video

apa pendapat anda..?jgn lupa komen ye..done..^,^

Sunday, 15 January 2012

La Tahzan

salam..




"Allah tidak membebani seseorg itu melainkn sesuai dengan kesanggupanya"
surah Al-Baqarah ayat 286

"janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yang paling tinggin darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
surah Al-Imran ayat 139


setiap hambanya diuji dengan pelbagai dugaan,pelbagai kesedihan,kesakitan..dengan harapan moga kita kembali kepadanya..dugaan besar mahupun kecil..adalah nikmat buat mereka yang menikmati dugaan itu..

"bawalah daku kembali kepada jalan mu..kuatkan lah diri hambamu yang kedil ini..jauhi daku dari kesedihan ini berpanjangan agar daku mampu mencapai redha mu Ya Allah.."aminn..

Saturday, 14 January 2012

Tak Lapok Dek Hujan,Tak Lekang Dek Zaman

salam..

Baru ni g appy mart memlm hari..tolak je pintu kaca tu ternampak Ujang..setelah memikirkn kehidupan kurang ketawa so..beli la senaskah Ujang edisi 1 jan 2012 dgn harga RM 5.90 sahaja..dgn senang hati..nye..balek dan membelek-belek..ada 1 artwork ni dabest..minta izin ye tuan punya katon nak share kat sini ye..^,^


edisi : 419 01 JANUARI 2012 MOY PUBLICATIONS
kartunis : bijan best
grafik : azs
m/s : 14 - 15

nampak tak..tak bape kelear..^,^

korang pe g..g beli gak ye..byk g katon dri artwork kartunis lain best2 dlm ni..tak rugi beli..20 tahun akan dtang benda ni dah jadi antik woo..^,^

selesai..^,^