Sunday, 29 January 2012

Selamat Tinggal Cuti..

salam..

dah nak masuk sem baru..kebizian bakal melanda..^,^


soon..soon..^,^

Saturday, 28 January 2012

Terperasan..

salam..

mcm yg lain tahu setiap jumaat sekarang ni ada balek da RAJA LAWAK MUSIM 6..hos sama gak..mantopss..

kat sini ika bukan nak cite sal hosnya a.k.a jozan tu..hukhuk..

actually ika terperasan satu kumpulan ni...ahli dia..cam familiar je..

ika ni pengemar tegar cite running man kat estro 393 tu..kalau korang pon tgk running man korea + raja lawak musim ni korang nanti akan perasan ada muka sorang ahli kumpulan ketupat ni cam sama gan pengacara program korea ni..

ni ha ika letak pic dorang..anda2 tolong nilaikan ye..tah2 ika perasan sorang2 je..hehe..
pic blur kit..raja lawak still baru so susah nak kodek-kodek pic peserta dia..

by miss google

p/s pengemar running man: kalau rajin cari la video raja lawak ni..tgk blek..^,^

Friday, 27 January 2012

Penghulu Segala Hari

salam..

sumber miss google

                                                                                                                             selamat menunaikan solat jumaat..^.^

salam..^,^

Exclusive Giveaway by Niena Sofea

salam..

GA kedua utk rini..hehe..

hari tu tuan punya GA ni ajak ika join..iaitu..mizz niena sofea..

coz dikenangkan..line tenet yg lemah lembut sgt2 ni..membuktikan penantian itu satu penyiksaan ika postpone dulu..sori niena..hehe..

bokban ni time memalam laju plak dy..otometik la ika jd burung antu..bukan hantu k..?

GA ni khas buat kaum2 hawa..coz adiahnya lebih cenderung kpda gegurl k..?

ohsem nye GA ni..da 51 HADIAH..!!!!

cam GA yg lain gak..da a few step korang kena follow utk join..
ta de sampai berpeloh kot ika asa..hehe..

sampai 1 JUNE 2012 GA ni jln..


 gegurl suma so..pe tunggu lg..jom join..
bg meriah..huhu..

kalau korang nak join klik sini ok...?

korang sgt2 dialukan mengetag mangsa seramai yg boleh.."sebab hadiah byk.."kata niena..

ika tag..
soon..soon..^,^

GA : I Want Makeover Blog by Nanalee

salam..
ape kabar sume..sekarang sesi join segmen..hehe..kalau tak silap ika smlm adik ni..nysa baby bum ni mengetag ika..thanks nysa..^,^..

GA ni dianjurkan oleh blog nanalee..yg baik hati..^,^

kalau dah masok GA yg free cini korang mesti nak tahu gak adiah kan..adiah dia adalah..........

full edit template untuk dua org....best kan..dah mls2 nk edit..dpat adiah camni ok gak..huhu..


jom join ramai2...!
korang klik sini untuk langkah selanjutnyee..k..?
tarikh tutup....20 Mac 2012-12 am-

mangsa tag ika adalah..p/s: kedua2 ni adalah blogger yg baru cam ika..jemput2 la..ke rumah dorang..^,^

done..^,^

Tuesday, 24 January 2012

Kedukaan Dalam Kegembiraan..

salam..
pernah tak.........?










bahaya kan..tandas a.k.a jamban ni..jenis camna pon kalau dah nak jadi..jadi gak..ngeri kan...?
tapi yg ni tak berapa nak ngeri..yg betol punya sgt2 ngeri..
apa komen anda..^,^

Saturday, 21 January 2012

Segmen TERJAH BLOG TINGKATKAN TRAFIK

salam..
halu..halu..ika nak join segmen yang dianjurkan oleh cik yuyue ni..ika ditag oleh pincess kecik ni..so anda2 yg lain pon join gak ye....eh terima kasih untuk sume yang sudi follow blog ika yg tah pape ni..hehe..terima kasih byk2 ye..^,^

kalau korang join insyaallah...akan meningkat cam gini..^,^
syarat2 simple je..klik sini yeee..
sampai esok je..AHAD 22 JAN 2012

ika tag utk sumaaa..org..^,^
selesai..^,^

Thursday, 19 January 2012

Si Domo..

salam..

lately..terdapat kewujudan satu karekter katun jepun sekali g mendapat tempat di dlm koleksi2 watak katun selain hello kitty..shin chan budak nakal..doremon..n  byk g..namanya si domo-kun..sekarang g mana je..mesti dijual..ika tgk domo ni ramai org suka termasok la adik ika..ika tak la sgt..boleh2 je..kalau kler pink ika suka..hehe..

ni ika nak tunjuk pic adik ika punya case fone di spray gunakan set menyembur cat kereta tuh..kalau diamati betul2 ada bling-bling a.k.a kilat2....huhu..pakai cat kereta lak..fone adik ika ni samsung corby yg 1st edision lg tu..so susah sgt nk jumpa casing yg ada watak2 katun ni..

                                 spray by: abg amy a.k.a senior staff


nampak kan da mcm bling2 tu..^,^..bling2 tu..dlm bahasa kedai cat..bling2 tu dipanggil crystal..actually ada byk jenis..diamond la,pearl la..mettalic la..harga dia pon tak sama..makin cantek makin mahal la..hehe..


soon..soon..^,^

Tuesday, 17 January 2012

Yang Lama Hidup Kembali

salam..

Sedar tak lagu2 40s,50s dan byk lg s tu....mcm jenis-jenis lagu country tu?best2..santai  je....ika mmg jatuh cinta habis dgn lagu2 cam ni..huhu..

enjoy lagu ni..best..^,^

connie francis stupid cupid '50s
video

apa pendapat anda..?jgn lupa komen ye..done..^,^

Sunday, 15 January 2012

La Tahzan

salam..




"Allah tidak membebani seseorg itu melainkn sesuai dengan kesanggupanya"
surah Al-Baqarah ayat 286

"janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yang paling tinggin darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
surah Al-Imran ayat 139


setiap hambanya diuji dengan pelbagai dugaan,pelbagai kesedihan,kesakitan..dengan harapan moga kita kembali kepadanya..dugaan besar mahupun kecil..adalah nikmat buat mereka yang menikmati dugaan itu..

"bawalah daku kembali kepada jalan mu..kuatkan lah diri hambamu yang kedil ini..jauhi daku dari kesedihan ini berpanjangan agar daku mampu mencapai redha mu Ya Allah.."aminn..

Saturday, 14 January 2012

Tak Lapok Dek Hujan,Tak Lekang Dek Zaman

salam..

Baru ni g appy mart memlm hari..tolak je pintu kaca tu ternampak Ujang..setelah memikirkn kehidupan kurang ketawa so..beli la senaskah Ujang edisi 1 jan 2012 dgn harga RM 5.90 sahaja..dgn senang hati..nye..balek dan membelek-belek..ada 1 artwork ni dabest..minta izin ye tuan punya katon nak share kat sini ye..^,^


edisi : 419 01 JANUARI 2012 MOY PUBLICATIONS
kartunis : bijan best
grafik : azs
m/s : 14 - 15

nampak tak..tak bape kelear..^,^

korang pe g..g beli gak ye..byk g katon dri artwork kartunis lain best2 dlm ni..tak rugi beli..20 tahun akan dtang benda ni dah jadi antik woo..^,^

selesai..^,^

Friday, 13 January 2012

Homemade Aiskrim ^,-

salam..
ni haaa..aiskrim ika dah siap smlm buat..ika wat dua perisa yg korang leh tgk cm krim nk kuning tu nescafe..yg ptih2 tu vanilla oreo..hehe..^,^snang je nk buat..korang xpyh pkai mesen wat eskem tu..just pkai handmixer je..

klu korang nk try wat..tgk bwah ade rsipi..

BAHAN-BAHAN


untuk vanilla oreo

1 biji telur putih
4 - 5 sudu besar gula..yg biasa da kt umah tu je..ikot korang la yg suka manis letak lebih..
1 sudu besar ovelet..boleh dpt dekat kdai kek atau runcit..
1 tin susu cair..ika pakai carnition..
4 sudu besar susu tepung..untuk yg suka rasa susu skit..
2 sudu besar essence vanilla
1 bungkus biskut oreo..jenis lain pon tak pe..

1. masukkan putih telur ke dlm mangkuk besar..masuk kan gula..gaul sampai kembang pakai handmixer.
2. dah agak kembang masukkan ovelet..dan pukul lg sampai sebati..jadi macam ni..

3. setelah sebati masukkan 1 tin susu cair sampai habis macam dekat bawah ni..masukkan essence vanilla..dan susu tepung..sebatikan dgn bahan yg telah dipukul tadi..

4. pukul sampai sebati dan nampak smooth..lg lama pukul lg bagus..tp jgn lama sangat..
5. lepas itu patahkan oreo ikut kehendak sendiri nak bagi kasar ke halus..taburkan dalam adunan tadi..
6. dah siap boleh la tuangkn dalam bekas macam ni..biar dalam frezzer sampai la beku..


dah siap...mcm 1 tin susu cair tu ika boleh dapat dlm dua bekas...korang boleh gak try perisa lain..coklat ke..milo ke..strawberry ke..nak letak kacang ke..cip coklat ke..ikot kreativiti dan tekak masing-masing...

selamat mencuba..^,^

Thursday, 12 January 2012

Peraduan Blog Paling Cun by Muashri Mohd

salam...!!
ika join g..^,^tgk title k..BLOG PALING CUN..blog ika xla cun..bub bru g n ta pandai nak mengindahkn..menang tu mmg x la...ahh..terbebel lak..ok2 contest yg best ni ika di tag oleh dua org..hikhik..sorang adik cumil sorang g adik ncem..nanti korang g jln2 umah dorang k..^,^

wahaaaaaiiii..rakyat jelata moh la kita join beramai2..syarat simple..adiah best..
ta mo..ta mo..renung lame2..join teros la..ye..ye..?^,^korang klik cni k..

sesi tag mengetag lak..mangsa ika adalah..
lady emilya from perak with love! :) tuuu..
done..^,^

Wednesday, 11 January 2012

View Of Penang

                                     by  CANON 550D


................^,^

Tuesday, 10 January 2012

1st Ever Contest by Eryn Edrina

salam..

ika menjadi mangsa buruan ganazzz cik eyqha santai hikhik..^,^tok join contes adik eryn edrina ni..contest ni seswai  sgt tok pengemar tegar lagu2 hindustan and yg ta gemar pon join gak ye..^,^


tgk adik cumil dlm banner ngah smile kt korang tu..nk join klik sini
maksudnye saya nak join contest ni.!!.lebey kurang la..
korang kena list kan 1 or 2 lagu..mudah n simple jee..jom support k..^,^

ika suka lagu....:
humko humise chura lo dari filem MOHABBATIEN..sapa suke angkat tgn..!
sebabnyaaa...part intro dy pon da best and fevret us..layannn^,^

ika tag..
done..^,^

Monday, 9 January 2012

YEY!! dapat hadiah...!

salam..
haha..klakar betol laa..baru ni ika da g jln2 blog sorang adik nama  cik tieqah ni dia buat doodle cat..so ika komen la "nanti klu buat doodle ulat beluncas pink bg ika"..then..!hari ni..dlm shout box ika adik ni komen..ckp da buatkan ika satu daa...dgn pantas ika ke blog tersebut..terharu ika..tersengeh2 da tak benti..^,^

haaa..tgk ni la hadiahnye..cumil sannnnngaaaattt kan..?pndai adik ni buat..


MASEH byk2 dear..^,^susah2 je nk buat ni..tp ciyes cumil sesangat..nanti g jln2 blog adik ni untung2 dpat adiah..g..^,^joking..

tersengeh2 coz terharu..^,^

Masa terlapang..

salam....

rini ika buat lg..maaf la ye mcm xde cite lain..ni cuma ika edit shawls dia ala-ala hana tajima tu..^,^kalau tak jd sorry ye..1st time try lukis shawls cam ni..

eh..tgk sini lak..ni ika try letakkan word jerit sini kononnye utk shout box laa..hikhik..kalau ade yg sudi nk ambil..silakan ye..^,^..tp ade ke..tak cumil pon..cara nak tempekkan dia ika ta pndai..byk blogger yg buat tuto..

kalau sudi nak ambil komen gitau ika nanti boleh g jln2 tgk....^,^soon..soon..

Saturday, 7 January 2012

Lukis2 jee..

salam..
harini mood nak buat benda alah ni pulak..hehe..ta elok pon.cam ta jadi pon da gak.^,^

tambah..tambah..^,^
gi jepun lak..cam gemuzz sikit..^,^


jangan lupa komen ye..soon..soon..^,^

Friday, 6 January 2012

Segmen | Follow Seikhlas Hati by Mimie Michiko

salam...

join lg..hari ni je dah dua ika join..^,^ta pee..bukan susah pon..taip2 je..^,^tgk title tak..seikhlas hati k..?segmen yg kena ikhlas ni oleh cik mimi michiko..segmen cam ni boleh mengeratkan ukhwah sesama blogger..waaa..^,^syarat2..?simple je..tak sampai berpeluh..hihi..

see..banner yg boleh bertukar2..cantek kan..tuan dya ckp tak berape cumil..ok2..jom join..^,^
klik sini ye..SAYA seikhlas hati!
Dateline : 31 Jan 2012 psss..besday ika tu..^,^

tag sumaaa..^,^

selesai..^,^

Segmen Pencarian 10 Orang Follower by Ratu Zuleyqha

salam...!
join segmen lg..hikhik..utk pengetahuan korang ni la segmen yg tak da tarikh luput..hikhik..iatu segmen dari ratu zuleyqha..syarat2 peyertaannyaaa adalah mudah je..ulang suara..korang join nanti korang buat org lain join pulak..hihi..tak gitu..?

ta mo..ta mo..tgk je..cepat join klik kat sini ye..

segmen ni santai abes..ta de tarikh luput and korang ta diwajibkan tag..fuhh..so utk sape2 yg tgk boleh la join..


done..^,^

Thursday, 5 January 2012

New Year First Giveaway by Ziera

salam..
ika telah ditag oleh miss fyna..untuk join GA ni..nanti jgn lupa lompat2 g blog miss fyna k....yg berbesar hati nak anjurkan contest ini iatu miss ziera blog yg kaler pink cumil2 tuu..^,^
untuk gegurl jee tau..boboboy ta mo..ta mo..^,^


ckp bebanyak pon tak guna..korang join ye..esok2 korang buat org lain join lak..^,^
klik sini ye..
kalau korang bertuah dapat laa..^,^


ika tag......:
done..^,^

tak perlu kata apa-apa..

senyum..^.^


.......^.^..

Wednesday, 4 January 2012

Cheritera Hati First Giveaway

salam..
masuk contest lak..^.^meh nak cite..contest ni dianjurkan oleh miss haney yg bermurah hati buat ni..nanti g jln2 buat rombongan ye..eh ok..ika ditag oleh cik mimi merangkap ika nya follower ke 100..nanti terjah reramai blog cik mimi ok..?follow sekali..ye..


aikk..jgn direnung banner tu lelama..klik sini teros 
kalau korang bertuah dpat laa..^.^
TARIKH LAST 3 FEB 2012

ika tag sumaaa org yg tgk yee..join laa..ye..korang baik kaaannnn..^.^

done..^.^

Sekolah..oo..sekolah..

salam..

..today 4 jan 2012 suma budak2 da kena g sekolah..adik ika da mula da..tak da kawan da..kwn dgn lap lak la..^.^..kalau dulu ika teruja sgt nak g sekolah..beg, pencil case, pencil, jam, dgn beg duit simpan coin pon sedondon je keler..time sekolah coin byk almaklum la naik bas 50sen jee.. 

korang rindu tak nak gi sekolah balik..?g sekolah best pakai bju uniform..tak payah pening2 nak fikir esok nak pakai baju pe..sebab semua pakai baju paten yg sama jee bertahun2..hikhik..g study hari2 nak tido fikir esok nak pakai baju pe..eh..byangkan kerjaan tukar uniform sekolah agak2 kaler pe la kan..putih kuning..nanti jln dari jauh suma nampak mcm talam ubi kayu je..^.^..time dulu ika pengawas pakai tudung pink baju putih kain meroon..pengawas pompuan nampak ayu walhal da yg ganas..budak2 tak takot pon..kat ika..??mmg tak..^.^

exam paper ika gap jauh selasa lepas dgn sabtu nanti..kalau tak dapat A saja laa..gap punya jauh boleh pon tak study jugak..tengah terfikir ni pe laaa aktiviti nak diisi time cuti ni..isi dgn duit pon ok gak..erm...

selamat bersekolah dan selamat bercuti untuk ika..bebel byk..^.^

Tuesday, 3 January 2012

tanda terima kasih..Give away untuk follower ke 100..

salam...
harini penat sikit sebab g memerah otak utk paper exam 1st..^.^..eh ok..tanggal 3 Jan 2012..alhamdulillah..org yg follow ika dah hampir sgt ke 100..ika nk ucapkan terima kasih baaaannyak..banyak...sebab sudi support blog ika yg baru dan tak seberapa ni..ika pon tak sangka..ika mula daftar blog october 2011..ika mula serius dan buat blog disember 2011..
TERIMAAA KASIHHH SEMUAAA..!!

ika tengah tunggu follower ke 100 ni utk give away mesteri..utk follower ke 100 gitau ika ye..^.^

selesai..soon..soon..^.^


tambah!tambah!
ika da jumpa follower ke 100 ika..^.^ cik mimi..tahniah..!!

kasih itu bisa hilang..

salam..

i lov u..i miss u..i lov u deeply..i miss u like crazy..
suma ayat tu penah tak korang lafazkan dekat insan yg dipanggil.. mak..ibu..umi..mama..mummy.. dgn abah..ayah..abi..papa..daddy.. msti tak sgt kan..sebab pe..?sebab segan..kalau nak ucapkan suma tu pon tak..apatah lg nak cium pipi gan dahi parents kita kan..

korang terpikir tak..kalau korang tak sempat nak buat suma tu..?mesti tak kan..sebab mereka sentiasa ada dgn kite..korang tak kan terpikir mereka akan tinggalkan kita..sebab mereka sihat..korangg..bila2 mase je kasih syg itu boleh ditarik balik oleh NYA..harini korang benci mereka..esok mereka da tak da bersama korang..tak da lg wajah sayu mereka yg tinggal hanya la gambar kaku mereka menemani harimu..

kadang2 kite terfikir..mereka buat kite marah sebab kite tak suka asyik kene marah..kena bebel..sebab mereka tahu pe yg terbaik utk korang...mereka takut kalau benda buruk jd kat korang..walhal kite ok je..

ada bayi yg dlahirkan mempunyai keduanya..tp ada yg lahir disambut oleh slah sorang je..korang yg ada keduanya..untung sgt..sebab korang tak rasa kehilangan kasih syg tu..saat korang tengah gembira dgn keduanya..ada byk mta kecil berkaca melihat dari jauh kegembiraan korang dgn redha dan sikit di sudut hati tersimpan harapan "andainya aku juga dpt jd sepertimu.."

putus dgn bf /gf korang nangis..tapi korang boleh berenti bila ada ganti..tpi kalau kehilangan mereka..mmg tak da ganti..korang akan menangis selamanya..

korang penah tak letak pic mereka dlm beg duit..?tak..sebab hari2 jumpa kan..perkara yg korang lihat je tp dapat pahala adalah melihat mereka..even korang tgk pic mereka pon..

hargai la mereka..sebab mereka datang hanya sekali..korang akan menangis kalau korang tak sempat buat tu suma dan asyik sakitkan mereka...

kalau korang hilang salah satu..sebelah sayap korang patah..tapi korang boleh terbang lagi digantikan dgn yg palsu..tp da tak same..bila korang patah dua belahnya..korang boleh terbang lg..tapi sejauh mana korang nak terbang dgn kedua sayap palsu tu..dgn usaha korang boleh pergi lg tinggi..tp tak semua dpt sahut cabaran tu..

adat la..kalau dekat tak suke..jauh baru terasa..semua mcm tu..termasuk la ika..

bg sesape yg pernah rasa kehilangan tu..akan mengerti akan semua ini..

selesai byk da bebel..^.^

Monday, 2 January 2012

SEGMEN BLOGLIST ALMIRA ALWANI

salam..

hari ni..ika ditag lg buat kali kedua oleh sekecil puteri nur afiqah ni..eh korang pasni jln2 g blog adik ni ye..then follow die tau..^.^ok..segmen menarik ni oleh cik yana..ni segmen petama yg ika join dlm 2012..rajin tol ika join segmen kan..^.^

syarat nye simple je..korang kena inform bulan besday skali..ika born JANUARI..kalau korang nak tau klik segmen ni or banner kat bawah ni..

cumil kan..??siap ada gadis bermata bulat dok skodeng korang..yuk!!kita join reramai..^.^
sampai 21 JAN 2012 yee..
done..^.^

Sunday, 1 January 2012

Finaly is comming..

salam..
....da masuk awal tahun ni..ika pon da nak final then cuti sem.....mujur laa sem ni yg ada final paper pon dua subjek je..lg 3 subjek projek..hihi..yg tak best masa ika cuti sem adik ika dah mula sekolah..pastu masuk sem baru da..tahun ni mybe byk jugak perkara best buat masa sekarang laaa..sebab kwn2 sekolah ika yg kamcing gila akan balik cuti gak..jarang la kitarang dapat cuti sekali..dan yg paling best dapat sambot besday ika skali...yaaaahuuuu.....cite sikit pasal kawan ika tu..sorang tu continue study dekat pahang dan sorang dekat indon..jauhhh tol korang tinggal kan ika..yeah..pasni ku lak nak g jauh..biar korang rinduuuu bangat sama gue..!^.-..

2012..??erm..tak banyak benda lagi nak dirancangkn untuk tahun 2012 ni..

penang lak..entah laa..apa perubahan yang jadi..kite tgk ramai-ramai..yang penting area rumah ika ni yg dolunyaaa..damai...sejuk dikelilingi bukit hijau...da naik rumah mahal ya amat..penang ni dah la kecil je..ptg jee..jln sure jem..ika da la end class time tuu..poning den..

eh..lupa nak citee..ada satu malam tu ika rasa macam g oversea je.....citenyaa bermula bergini..ika balik dengan  bas abg Rapid..naik je..mak aiiii...padat mcm tin sardin...tu tak pa lg..adat la naik bas kalau tak kena berimpit tak sah la..yg lg malang nya dan menakutkan ika dgn driver tu jee...org tempatan lain...yg lain..tak payah cakap laa...seberang mari....aduss..

ok la..da banyak melalut la..ampun tau kalau ika ckp ada yg tak menyenangkan..^,^

25 hari 25 nasihat luqman al-hakim -ilmu-

salam..
wahai anakku...tidaklah dinamakan kebaikan sekalipun kamu sibuk mencari dan mengumpul ilmu pengatahuan tetapi tidak pernah mengamalkan. perbuatan ini tidak ubah sepeti seorang pencari kayu api yang sentiasa menambah timbunan kayunya sedangkan ia tidak mampu untuk mengangkatnya.

soon..soon..^.^